1a Duatló Bonansa

0

1a Duatló BTT de Bonansa

Dia 5 d’abril de 2014

Inscripcions

El Duatló de BTT de Bonansa neix amb la intenció de donar a conèixer una fantàstica zona situada a la Ribagorza aragonesa, al cor del Pirineu Aragonès.

Aquest duatló completa el circuit de Duatlons de Lleida i la Franja sent la 5ª i última prova d’aquest circuit i forma part també dels Desafiaments de les comarques de Lleida.

És un duatló adreçat a tot tipus de gent i nivells amb una mica de duresa al tram de BTT obligat per la zona en la qual ens trobem però alhora molt agraït degut als paratges impressionants de la zona.

El tram de cursa a peu combina asfalt, camins i senders per tal de complir els requeriments de tot tipus d’esportistes. El tram de BTT és en un 80% pista, un 18% sender i un 2% asfalt, amb un desnivell positiu aproximat de 500 mts.

 Localització:

La cursa

1. La cursa estarà oberta a tothom que hagi formalitzat prèviament la inscripció.
2. L’organització disposa d’una pòlissa de Responsabilitat Civil i d’una Assegurança d’accidents per a tots els participants.
3. Hi haurà les següents CATEGORIES:

  • Individual Masculí i femení absolut
  • Veterà de major de 40 anys masculí i femení
  • Sub.23 masculí i femení.

L’edat mínima per participar en el duatló és de 18 anys ó de 16 amb permís patern.

Les categories estaran determinades per l’edat del participant el 31 de desembre de l’any en el qual es realitzi la competició.

També hi haura trofeu pel primer classificat LOCAL, masculí i femeni i pel club mes nombrós.

4. Circuit Lleidatà de Duatlons i Circuit Desafiaments comarques de Lleida Duatlons
Aquest duatló estarà englobat dintre del circuit Lleidatà de Duatlons i dintre del circuit Desafiaments comarques de Lleida.
El fet de participar en aquesta cursa que en forma part, ja dona dret a puntuar en els dos Rankings.

Els reglaments dels circuits els teniu a:

Reglament Circuit Lleidatà de Duatlons

Reglament Desafiaments Comarques de Lleida Duatlons

5. El dorsal haurà de ser ben visible al llarg de tota la cursa i serà necessari el seu lliurament a l’arribada.

6. El circuit estarà degudament senyalitzat. Els atletes que no completin el recorregut o se’ls hi comprovin irregularitats, seran desqualificats.

7. Responsabilitat General

És responsabilitat del participant estar ben preparat per a la prova. És a dir, gaudir de bona salut física en general, així com tenir un nivell acceptable de preparació.

El participant té l’obligació de conèixer i respectar aquestes regles de competició, les normes generals del Codi de Circulació i les instruccions dels responsables de la prova. També és obligació del participant conèixer els recorreguts, per al qual l’organització publicarà informació i es marcarà clarament almenys 24 hores abans del començament de la competició.

Els participants són responsables de la seva actuació i la seva seguretat durant tot el transcurs de la Duatló.

Recurregut de la cursa

1er TRAM DE CURSA A PEU (5 Km)

La primera part discorre per asfalt, per una carretera que s’ocuparà íntegrament pels corredors i tallada al trànsit. La segona part, i de tornada, discorrerà per pista que es transformarà en sender, per tornar a agafar l’asfalt per últim fins arribar a boxes.

1er TRAMO RUN - OPCION B

TRAM DE BTT (19,6 Km)

Tram que surt de la població de Bonansa en direcció la Serra de Sis per una pista que ens deixa al punt més alt del circuit situat a 1.506 mts.

Un cop arribat en aquest punt, s’inicia una baixada ràpida per pista que ens portarà fins a la població de Cirés.En aquest punt (punt més baix del circuit) tornem a iniciar la pujada, primer per asfalt i després per pista que ens portarà fins al poble abandonat de Gabarret. Un cop aquí, iniciarem un tram plà per pista, ràpit i divertit fins arribar a “Prat de Campo”, on gaudirem d’unes espectaculars vistes dels Pirineus i on agafarem una pista a l’esquerra que, primer en pujada i després en baixada, ens portarà a un tallafocs on iniciarem una pujada d’uns 300 mts de forta pendent i una mica tècnica. Un cop aquí, ens endinsarem al bosc per un corriol divertit i ciclable que ens tornarà a deixar en una pista que a l’estona s’ajuntarà amb el primer tram, ja de tornada cap a la població de Bonansa.

(En el cas que hi hagués mal temps o molta neu acumulada en els punts més alts, s’ha preparat un circuit alternatiu de 16 km.)

TRAMO BTT - OPCION A

2on TRAM DE CURSA A PEU (2 Km)

Últim sector que començarà per un sender estret i que anirà a buscar el mateix asfalt del primer tram, on girarem abans per un tram de pista i coincidirem en sentit contrari amb corredors durant uns metres fins arribar a la població de Bonansa per on recorrerem part dels seus carrers fins creuar la línia d’arribada.

 

Comments are closed.