Crònica VI Cara Amon

0

alogo-cara-amonfoto1

Inigo Lariz i Vanesa Ortega han fet bons els pronòstics i s’han imposat en el Cara Amon disputat aquest dissabte 31 de maig a Barruera. El basc ha superat en mes de 2 minuts el récord de la prova que tenia des del 2011 Didier Zago després d’un emocionant duel amb Ferran Teixidó, aturant el crono en 52:30.

Aquest any si que la meteorologia ha acompanyat i el recorregut original del Cara Amon fins el cim de les Roies de Cardet a 2.444m ha fet les delícies dels més de cent corredors que han participat en la prova, organitzada conjuntament pel Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça (CEAR) i Summit  Events.

Entre els participants hi havia grans especialistes en la disciplina així com gran quantitat de corredors amateurs que no s’han volgut perdre aquesta 6a edició del Cara Amon, que aquest any formava part del circuit Sky Runner Nacional Series i també del cicuït KorrePirineus.

El podi en la categoria general masculina ha estat encapçalat per Inigo Lariz (Mara-Mara LaSportiva) seguit pels germans Teixidó, Ferran (Federació Andorrana) i Xavi (ECPCGR) en 2n i 3r lloc respectivament.

En categoria femenina, la guanyadora Vanesa Ortega (Trangoworld) ha estat acompanyada en el podi per Azara Garcia de los Salmones (Trail Team Yaniro) en segona posició i Alba Xandri (Runners del Berguedà) en tercera.

El cap de setmana a acabat el diumenge dia 1 de juny amb la cursa infantil del Cara Amon Xics i l’espectacular Sky Speed celebrat a Taüll, en que Josep Itó i de nou Vanesa Ortega s’han imposat als seus contrincants en la final.

Classificacions

Leave A Reply