Circuit Pirinenc

0

L’acceptació dels circuits pirinencs

Unes 300 persones han fet aquest estiu la travessa “La Porta del Cel”, un nou circuit pirinenc que s’ha posat en marxa aquest any.

El circuit, amb un total de 11.000 metres de desnivell i 65 quilòmetres de recorregut, uneix 4 refugis: el de Certascan, Pinet (a la vessant francesa), Vallferrera i el càmping masia Bordes de Graus.

D’altra banda, unes 2.000 persones han fet aquest estiu la “Carros de Foc”. La Porta del Cel El recorregut transcorre per paratges tan interessants com les Bordes de Noarre, el llac de Certascan, Boet… i s’enfila al pic de Certascan (2.853 m.) i la Pica d’Estats (3.143 m.) Segons els impulsors del circuit, els participants han acceptat de bon grat la longitud de les etapes, l’obligatorietat de pujar els pics, el terreny de molt alta muntanya pirinenca, la neu fins a mitjans de juliol i els senders no massa trepitjats.

Enllaç a Wikiloc

Descarrega fitxer del recorregut amb Google Earth

La competició en menys de 24 hores ha estat un repte important. Així no va ser fins el 17 de juliol quan el guarda de Certascan, Alejandro Gamarra, no va aconseguir fer-lo. L’altre participant que ha superat la prova ha estat Jordi Palouzie, el 16 de setembre, amb un temps de 19h. 37′ i que s’ha convertit en l’esportista que ha fet el recorregut en menys temps.

Només quatre corredors han superat el repte de fer el circuit en menys de 36 hores. Són Xavier i Antoni Serrallonga, Josep Dolcet, Roque Lucas i Martín Garmendia. Carros de Foc D’altra banda, els passats 16 i 17 de setembre es va celebrar la modalitat Sky Runner de Carros de Foc. El millor temps el va fer Antonio Garcia amb 13 hores i 11 minuts.

En segon i tercer lloc van quedar Willie The king i Jordi Colom, amb 14:20 i 14:56, respectivament. El mal temps va fer que el percentatge de participants que van completar la prova baixés fins un 35 per cent, la meitat que en les anteriors edicions.

La previsió meteorològica també va fer que molts dels 225 inscrits anul·lessin la seva participació a la prova. Més informació: www.carrosdefoc.com i www.laportadelcel.com Informació facilitada per “La Porta del Cel” i “Carros de Foc” (25/10/05)

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Leave A Reply